Wednesday, 19 August 2009

padang & bukittinggi trip

since my sister and i are on holiday together, we use this opportunity to go on a vacation with my family. this time around, we planned to go somewhere different. yeah, padang and bukittinggi. besides to see the world, my father also wanted to visit some of the families there. hurm~ guess what, i am actually half, or maybe, a quarter minangkabau. heheh... oh~~ saya ada darah minang!!! =)



my father who was born in seremban, has once lived in bukittinggi for about 4 years. and till then, this was actually his first trip back to bukittinggi! our trip there was very memorable. we actually experienced big earthquakes and we were lucky that tsunami didn't happen. since padang is very near to the sea, it's not the earthquake that people are afraid of, but it is the tsunami. it was just an earthquake with 6.9 richter scale. (just ke tu?)

i love each and every moment spent there. i don't really feel like writing everything, so i think i'll just upload some photos and a video. a very low quality video though(bodoh2 je, sbb takde keje) :D

objek wisata cagar alam lembah anai air mancur

the delicious nasi padang! ;)

us, wearing the minang outfit at rumah gadang

my sister's catch of the day!!! sulam ayak! so pretty! =)

meeting ayah's cousin in padang

ayah's cousins and nieces in bukittinggi

5 comments:

  1. wah rajin gile buat video ni. seyes kagum

    ReplyDelete
  2. hahah! is that you abe? time semangat2 baru balik dari bukittinggi, macam2 iqa rase nk buat.. hoho

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...

    mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

    Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

    Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

    kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

    CONTACT PERSON: ALKY
    MOBILE: /WHATSAPP+6285364057063
    EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...

    mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

    Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

    Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

    kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

    CONTACT PERSON: ALKY
    MOBILE: /WHATSAPP+6285364057063
    EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com

    Wassalam

    ReplyDelete